Een rolstoeltoegankelijk toilet zichtbaarder en makkelijker vindbaar!

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 12:49

Herken je dat? Je wandelt door de stad, maar je moet naar het toilet. En dat gevoel wordt alleen maar dringender! Oké, maar waar vind je nou zo snel een rolstoeltoegankelijk toilet…?

Halverwege december van het afgelopen jaar ben ik door deze groep leerlingen van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda benaderd met de vraag of ik open stond voor een interview, dat gehouden zou worden in het kader van het project, Jeugd en Politiek. In navolging op het interview dat deze leerlingen met mij hebben gehouden, hebben zij in de weken daarna nog verschillende andere rolstoelgebruikers geïnterviewd voor hun project.

Samen met vier verschillende andere middelbare scholen in Breda, met ieder een eigen project, hebben deze leerlingen begin januari van dit jaar hun project, ‘locaties met rolstoeltoegankelijke toiletten meer zichtbaar in het straatbeeld maken’, gepitcht en verdedigt tegenover de andere deelnemende scholen, en een jury vanuit de gemeente. En maken zij door hun grondige vooronderzoek en aanpak, alsook het gedegen pitchen en verdedigen van hun project, een goede kans om deze scholencompetitie te winnen. Wat weer zou betekenen dat ze hun project in de praktijk werkelijkheid zouden kunnen laten worden.

Hoe gaaf zou dat zijn, als je een mobiliteitsbeperking hebt, en om wat voor reden dan ook aangewezen bent op een rolstoeltoegankelijk toilet, vanaf de buitenkant al kunt zien of je ergens wel of niet naar het toilet kunt!

Om het briljante plan van deze inspirerende groep leerlingen ook werkelijkheid te laten worden, zou je hun, en daarmee dus ook jezelf, een enorme dienst bewijzen als je de korte, volledig anonieme enquête in zou willen vullen.

Hierbij hebben zij mij gevraagd of ik hun enquête binnen mijn netwerk zoveel mogelijk wil verspreiden. Zodat zij een zo groot mogelijke respons krijgen, om hun project op een zo gedegen mogelijke wijze voort te kunnen zetten.

Het delen van de enquête is lief, en wordt enorm gewaardeerd. Namens deze leerlingen van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda, dank je wel voor je tijd en moeite!

Klik hier voor de link naar de enquête.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.