Op avontuur; maar waar te beginnen?

Gepubliceerd op 3 mei 2022 om 12:57

Vanaf het moment dat het idee om in Scandinavië te gaan wandelen en fietsen door Daan en Caroline geopperd was, ben ik geruime tijd als een kleine jongen in een speelgoedwinkel een stuiterbal van jewelste geweest. Naar wie het maar horen wilde vertelde ik vol enthousiasme de aanstaande plannen.

Toeval of niet, ongeveer anderhalve tot twee maanden voordat dit avontuurlijke idee het levenslicht zag, ben ik vanuit de organisatie van de HandbikeBattle benaderd of ik interesse had deel te nemen aan een interview. In het interview zou ik mijn ervaringen met de Battle delen, en vertellen wat deelname hieraan mij gebracht had, en wellicht nog steeds brengt. Op dit verzoek heb ik ja gezegd. En nadat de communicatielijntjes gelegd waren, werd ik op het afgesproken tijdstip door een man gebeld, en vertelde ik mijn ervaringen met de Battle, en wat deelnemen aan dit geweldig mooie evenement mij gebracht had, en nog dagelijks brengt.

Van het een kwam het ander, en in no time hadden we het ook over het avontuur opzoeken in Scandinavië. De man die mij interviewde bleek de nodige ervaring te hebben in de uiteenlopende Scandinavische landen. En op het einde van het interview stelde hij naar mij voor dat ik voor de duur van de vakantie in Scandinavië fietskaarten van hem mocht lenen. Van dit aanbod maakte ik dankbaar gebruik!

In alle gesprekken die ik met verschillende mensen in voorbereiding op… gehad heb, werd me al vrij snel duidelijk dat in Noorwegen geen centimeter vlak is. Bij ons alle drie had dit land de voorkeur. Maar als een soort van Jerommeke effect, “Moet beseffen dat echt is…”, duurde het bij mij even voordat het echt doordrong.

Puur uit interesse, had ik me ergens in de afgelopen jaren aangesloten bij een werdeldfietser forum, en dat kwam nu bijzonder goed van pas. In dit forum vertelde ik over de plannen die we hadden, en vroeg ik om alle informatie die maar in mensen naar boven kwam.

Op het wereldfietser forum heb ik ook een vrouw leren kennen, die me op de Scandinavië XL beurs attendeerde. Op deze beurs zou zij zelf een lezing geven over fietsen van Nederland naar de Noordkaap. Op de dag dat deze beurs plaats vond waren er blijkbaar meer mensen die op avontuur gingen. Want, ook al was ik op tijd van huis vertrokken, door files en langzaam rijdend verkeer kwam ik te laat om bij de lezing aanwezig te kunnen zijn. Wel heb ik geheel tegen mijn verwachting in het nodige opgestoken over de eetgewoontes in Scandinavische landen, en in het bijzonder, eiwitrijk eten dat tijdens zo’n avontuur een must is!

Via een aantal omzwervingen ben ik vanuit het wereldfietser forum ook op een Noors handbikers forum beland, waar ook een man lid van was die ik tijdens de Battle van 2016 heb leren kennen.

Vanaf het moment dat het plan in Noorwegen te gaan wandelen en handbiken/fietsen geopperd was, en ik uiteindelijk een beetje uit gestuiterd was, ben ik mijn speurtocht ook op het internet in het algemeen verder voort gaan zetten. Hierbij stuitte ik al vrij snel op de site visitnorway.nl.

Met al deze informatiebronnen, die ik in de afgelopen tijd bij elkaar gesprokkeld had, ging ik medio september 2021 met de nodige drempelvrees, “Zou ik het voor elkaar kunnen boksen om een vakantie naar Noorwegen georganiseerd, en geboekt te krijgen?” aan de slag.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen, of wil je verder van gedachten wisselen over wellicht jouw avontuurlijke plannen, dan zie ik je reactie met belangstelling tegemoet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.